Idun & Precont ny ägarpartner i norska Pegasus Kontroll AS!

Idun & Precont ny ägarpartner i norska Pegasus Kontroll AS – skapar Nordens ledande aktör inom Kontrolltjänster & Mystery Shopping!

Precont och Pegasus har haft ett nära och framgångsrikt samarbete sedan 2015. Bolagen har tillsammans servat sina kunder i Norden och haft ett värdefullt kompetensutbyte med vissa gemensamma kunduppdrag. Under tiden har det växt fram en vilja att fördjupa samarbetet och gemensamt göra något ännu bättre och större på nordisk basis.

Idun Handel & Industri, som under 2016 investerade i Precont, har idag investerat i Pegasus Kontroll. Idun blir huvudägare i båda bolagen samtidigt som bolagsledningen sitter kvar som delägare. För Precont och Pegasus innebär det nya partnerskapet på kort sikt ”business as usual” med samma ledning och en gemensam integrationsagenda på lång sikt.

Investeringen sker utan tidshorisont med ett passivt ägande på permanent basis. Idun kommer att vara ett stöd till bolagsledningen för att bidra med kompetens genom styrelsearbete samt kapital för exempelvis framtida investeringar.

Den numera nordiska koncernen med ca 200 hel och deltidsanställda i främst Sverige, Norge och Finland omsätter på årsbasis omkring 75 mkr.

Resultatet blir ett vassare kunderbjudande, med t.ex ett bredare tjänsteutbud, starkare förmåga att leverera över landsgränserna och en högre effektivitet i tjänsteorganisationen än konkurrenterna i Norden. Vi blir samtidigt en attraktivare arbetsgivare.

-Det har varit imponerande och inspirerande att följa Pegasus resa och se vilket välskött och fint bolag de utvecklat under sina 20 år. Vi har sett Pegasus lite som vår ”norska tvilling” eftersom det finns många likheter i affärsmodellen. Det finns även en del olikheter där vi kan lära oss mer av varandra och göra saker ännu bättre tillsammans som en enhet. 

Vi har haft ett fantastiskt samarbete och byggt upp en stark relation och tillit inom ledningen. Det känns därför oerhört roligt och spännande men också naturligt att vi nu tar detta steg till ett gemensamt ägande. Det gör oss till en klart starkare aktör med ännu bättre förutsättningar att skapa nya affärer, säger Robert Malmqvist.

Vi ser fram emot att nu fortsätta växa och utvecklas på den nordiska marknaden som en gemensam enhet med spetskompetens och leveranskvalité till våra kunder som fortsatt högsta fokus. Vi är väldigt stolta och tacksamma över att nu bli den ledande aktören i Norden inom Kontrolltjänster & Mystery Shopping.

idun-precont-pegasus

F.v Jonas (Idun), Thomas (Pegasus), Robert (Precont), Øyvind (Pegasus) och Adam (Idun)

Kort om Pegasus Kontroll AS

Pegasus är en norsk specialiserad aktör inom säkerhet och undersökningar som grundades för 20 år sedan. Bolagets historia, med rötter från säkerhetsbranschen och svinnbekämpning samt kombinationen med mystery shopping och inte minst bolagets tillväxtresa, påminner om Preconts.

Läs mer på: www.pegasuskontroll.no